2035111.jpg
^ kotosalla näyttelyn jälkeen 2.11.2008

Piipahdettiin Kajaanissa rymiksessä. Alunperin sinne piti mennä hyvä tuomarin, Hannele Jokisillan, vuoksi ja tuomarin muutoksen takia ja Pinjan "lihavuuden" vuoksi ajattelinkin menemisen peruuttaa. Lähdettiin kuitenkin taas kokemusta rikkaampaa hakemaan ja tietty taas yhden tuomarin mielipidettä ilman sen suurempia odotuksia.

Kovasti alkoi itseä jännittää, kun huomasin että muutamia koiria kohtaan tuomari vaikutti vähän hyökkäävältä, tutki todella tarkkaan koirat (jopa varpaat!) ja mittasi muutaman. Loppujen lopuksi olimme yksin luokassamme, sillä toiset olivat ilmeisesti peruuttaneet tulonsa. Tuomari kävi tervehtimässä ja kysyi koiran ikää. Pinja suhtautui siihen ihan hyvin, ei hötköillyt mihinkään suuntaan ja oli rentoutunut. Kuulin että tuomari haluaa "messata" koiran enkä ymmärtänyt ja yllätyin kovasti, kun hän tulikin mittakepin kanssa. No, siitä hommasta Pinja ei kyllä tykännyt sitten yhtään emmekä mittaustulosta saaneetkaan. Tämän jälkeen Pinja ei kovin tuomaristakaan välittänyt ja katsoi hyvin epäilevästi. Vähän rimpuillen saatiin hampaat katsottua ja koira tutkittua ja rinkikin juostua. Mittakeppi koitui tänään siis kohtaloksemme.. :/

"Over medium size female. Feminin head. Must have a broader skull compared to her nose, correct bite. Good neck. Well-angulated all over. Good body. Flat pasterns. Moves OK, but could have more drive. Good coat. Is not quite confident in the ring."

Suomennos arvostelusta:
"Yli keskikoon oleva narttu. Narttumainen pää. Pitäisi olla leveämpi kallo kuonoon verraten (tarkoittaako tuo sitä??), oikea purenta. Hyvä kaula. Hyvin kulmautunut kauttaaltaan. Hyvä runko. Litteät tassut (?). Liikeet OK, mutta saisi olla enemmän "draivia". Hyvä turkki. Ei ole kovin varma kehässä."

Omia kommentteja arvosteluun sen verran, että maininta koosta yllätti sillä Pinja on ihan oikean kokoinen, tietysti yli keskikoon kyllä, noin 47cm. Päästä tuli taas positiivinen maininta. Maininta kulmauksista lämmitti, sillä olen itsekkin huomannut Pinjan kaulmausten parantuneen. Hyvä liikkuminen mutta sen mittakepin jälkeen oli sitten kovin epäileväinen tuomaria kohtaan. Silti oikein positiivinen päin vaikka "vain" se NUO-H tulikin ;)