Eilen oltiin viimeistä kertaa arki tottis treeneissä. Meiltä on jäänyt kaksi kertaa välistä, kerrat 3 ja 4, joten periaatteessa otsikko pitäisi olla osa5.. mutta mitäpä niistä kahdesta kertomaan kun ei paikan päälle asti päästy :)

Eilen tehtiin kuningashäiriötreeniä vieraide häiriökoirien avustuksella, oli siis huomattavasti tiheämpää kuin aikaisemminkin. Mekin jopa pärjäsimme ihan hyvin, vaikka on tätä taukoa ollutkin.. Tosin kovasti kyllä huomasi heti, ettei olla treeneissä oltu kahteen viikkoon, kun oli meno hieman rauhatonta eikä meinannut poika millään jaksaa, edes lihapullien voimin, keskittyä :) Ohjaajammekin oli taas Bentleyn mielestä niin mukava namitaskuineen, että olisi vain hänen mukaansa lähtenyt :P

Seuraamisen teimme TOKO-liikkeen omaisesti ja sain hyviä neuvoja, jälleen kerran, sekä paljon kannustusta! Bentley ottaa hyvin kontaktia ja siitä pitäisikin muistaa palkata useammin. Treeneissä se saattaa istua edessäni ja tapittaa silmiin minuutti tolkulla :) Seuraaminen meillä onnistuu namin kanssa hyvin ja nyt pitäisi sitten siitä namista päästä pois..

Treenaamis suunnitelmamme Bentleyn kanssa TOKO-liikkeisiin (tämän kehittelin ihan ite)

Ensimmäisenä treenataan perusasento ja sivulle tulo niin, ettei siihen tarvita ohjaavaa kättä tai namia.

Toiseksi, kun eka kohta on kunnossa, treenataan seuraamista puoli-yhden askeleen voimin, jotta seuraaminen pysyy tiiviinä koko ajan. Tätä liikettä kun ei voi harjoitella liikaa!

Kolmanneksi treenataan yksittäisenä maahan meno perusasennosta "alas" käskyllä ja maahan meno seuraamisesta "maahan" käskyllä (liikerata erinlainen, siksi kaksi käskyä).

Neljänneksi, kun maahan meno on kunnossa, aletaan treenaamaan pidempiä aikoja eli paikalla oloa. Ensin tavoitteena 1 min ja sitten jo 2 min.

Viidenneksi kun perusasento, paikallaolo jne. ovat kunnossa, otetaan häiriötä treeneihin lisää ja tehdään luoksepäästävyyttä (tietysti tätä voi tehdä jo aikaisemminkin).

Kuudenneksi varmaankin pitää treenata hyppyä ja luoksetulo niin, että tulee suoraan sivulle..

HUOM! Jos joku erehtyi tämän lukemaan ja huomaa kovastikin porsaanreikiä suunnitelmissani, saa kyllä ehdottaa parempiaj akoulutus vinkkejä otetaan vastaan ;)