Meillä olikin juuri tämän kevään viimeiset mölli1-ryhmän treenit ja teimme mölliradan ikään kuin mukamas kokeenomaisesti, muttei sinne päinkään :) Liikkeitä ei käskytetty.

Luoksepäästävyys
Otin Bentleyn sivulle, nousi seisomaan ja meni "tuomaria" vastaan. Kutsuin takaisin sivulle ja siinä se malttoi olla ihan nätisti. Edistystä on kyllä tapahtunut.

Perusasento
Hyvinhän se siihen tulee, varsinkin namien kanssa. Ilman nameja saattaa vielä vaatia parikin käskyä tai käsiohjauksen.

Paikallamakuu
Tehtiin muutama lyhyt paikallaolo, sillä häiriötä oli kauheasti (toinen koira leikki juuri takana) eikä Bentley meinannut millään pysyä paikoillaan.

Seuraaminen kytkettynä
Suora seuraaminen kytkettynä, meni hyvin. Seuraamisesta vasemmalle käännös meni hyvin, heti kun muistin astua sillä vasemmalla enkä oikealla jalalla, kun käännyttiin. Oikealle käännös meni myös ihan hyvin. Pikkuisen mielestäni jäi kauemmas käännöksessä, mutta siitä ei kuulemma tuomari olisi sakottanut. Joten seuraaminen on kokolailla kunnossa ja toisinaan onnistuu täysin ilman namejakin ;)

Liikkeestä maahanmeno
Näitäkin saatiin jostain kumman syystä tehdä taas useampaan kertaan. Ei millään meinannut onnistua, vaikka yleensä onnistuu todella hienosti. Kuulemma mulla oli jotenkin vihainen ääni (olen vieläkin hullun väsynyt näyttelyreissun vuoksi) ja itsekkin huomasin, että käskytin paljon korkeammalla äänelle. Heti kun sain omat käskytykset normaaleimmiksi, mihin B on tottunut, se alkoi totellakin.

Seisominen
Ihan vaan seisominen, ihan hyvin meni, joskaan mielestäni se ei edelleenkään vielä osaa täysin "seiso" käskyä tai se ei ole sille vielä varma, mikä tulikin seuraavassa liikkeessä esille.

Luoksetulo, 3m
Eihän siitäkään meinannut tulla mitään. Bentley vain yksinkertaisesti lähtee seuraamaan, kun yritän jättää sen istumaan. Hmm.. lopulta sitten lähdin, käännyin Bentleyn eteen ja peruutin, jonka jälkeen kutsuin sivulle.

Hyppy
Hypyn jälkeen jäi kivasti seisahtui seiso-käskystä, mutta heti kun lähdin etenemään vierelle, B alkoi tulla vastaan. Eli ei tosiaankaan tajua vielä sitä, että sen pitää jäää siihen, eikä vain seisahtua, jonka jälkeen tehään mitä lystää.

Leikkiminen
Vähän riehuttiin hihnan kanssa vetoleikkejä ja B sai voittaa ne ja palauttaa sitten hihnan minulle.

Kokonaisvaikutelma/yleiskatsau
Liikkeet sinänsä on hyvällä mallilla, mutta sitä malttia, malttia, malttia, malttia, malttia ja vielä kerran maltti.

Treenien jälkeen hain vielä Pinjan, joka oli tietysti ihan tohkeissaan ylimääräisistä treeneistä. Pinjalle kävin tekemässä hallilla hypyn. Kaksi ekaa meni sooloiluksi, hyppäsi hyvin muttei reagoinut "seiso" käskyä. Virtaa oli kuin pienessä pitäjässä :D No, kaksi seuraavaa menikin sitten tosi upeasti pienten rauhoittelujen jälkeen.

Koirien rekkarit ovat tänään lähteneet postissa tulemaan Oulua kohden, jännitämme ehtivätkö ne saapua kenties ennen huomisia epiksiä vai jäävätkö käymättä.