Tänään lähdettiin aamusta Rovaniemelle, vaikka koepaikalla piti olla vasta 14:30. Pinjahan tietysti ehti päivän mittaan väsähtää, aurinko paistoi ja koepaikalla hyttysetkin härnäsivät. Edes hyttysmyrkky ei niitä karkoittanut. Koepaikalla olimmekin jo 14:00, ilmoittauduttiin ja lähdettiin etsimään uintipaikkaa. Heikoin tuloksin :) Starttasimme kokeessa vasta 5., olisiko ollut 16:30 aikoihin..

Koe aloitettiin vesityöskentelyllä. Lokki heitettiin vähän matkan päähän ja Pinja nouti sen hienosti. Tuli laukaus ja lokki heitettiin järveltä veneestä. Pinja ei hätkähtänyt laukausta ja lähti hienosti noutamaan. Kannustin hieman, jottei vahingossakaan käänny takaisin, sen verran kaukana (ainakin minun mielestäni) lokki oli. Pinja toi lokin käteen asti hienosti, ei pelännyt edes venettä vaikka venetreeniä ei oltu tehty!

Sitten olikin vuorossa hakuruutu. Pinja katseli ilmeisesti laukauksen aikaa järvelle ja lakauksesta tullut kaiku lisäsi intoa lähteä järvelle päin, kuten monelle muullekkin koirakolle kävi. Joten Pinja ei nähnyt motivointi varista, mutta loppujen lopuksi löysi linnun, otti suuhun, tiputti pois ja vaihtoi seuraavaan jonka sitten palautti. Taisi hakea toisenkin ja olisiko kolmantena hakenut sen ensimmäiseksi löytämänsä. Edelleen vesi kiinnosti kovasti ja useasti se kävikin siellö tollerin virkaa toimittamass,a eli houkuttelemassa lintuja. Myös jo löydetyt varikset löytyivät ja niistäkin piti yksi tuoda emännälle. Loppujen lopuksi Pinja ei jaksanut keskittyä hommaan ollenkaan, eikä sitten lähtenyt ohjauksista huolimatta tarpeeksi kauas, joten kokeemme jä isiihen kolmeen tai neljään varikseen eikä jäljelle päästy.

Olin kuitenkin olosuhteisiin nähden erittäis tyytyväinen Pinjan suoritukseen. Aina ei voi onnistua, ei edes joka kerta, mutta jospa jo toinen kerta toisi sen NOU1 tuloksen tämän kesän aikana. Arvostelu tulee kotisivuille ainakin myöhemmin, kunhan se postitse löytää tiensä perille asti.

Tästä onkin hyvä jatkaa taipparitreenejä ja suunnata kohti uusia tuulia :D