..osallistuin Matchshowhun. Edellisen, ja sen ainokaisen kerran, olin Pellossa MatchShow'ssa silloisen ala-aste aikaisen koulukaverini kanssa esittämässä perheemme Cavalier King Charlesinspanieleita :) ja bordercolliemme osallistui juoksukilpailuihin. Muistoihin tuolta reissulta jäi ihanat tarrat, joten siitä täytyy olla ainakin 10 vuotta ;)

Tänään osallistuimme Katin innostamana P-P kennelpiirin nuorisojaoston mätsäriin, joka järjestettiin Limingantullin Mustin&Mirrin parkkipaikalle. Lähdin koulusta "nyt on kuule pakko lähteä" -asenteella eikä opettajakaan mitään virkannut. Syötin ja juotin koirat ja käytin ulkona ja vein Bentleyn sisään. Lähdin Pinjan kanssa ulos ja kuinkas ollakaan, vettä satoi kuin saavista kaatamalla! Aivan järkyttävä ilma. Kellokin oli jo 16:11 ja bussin piti tulla 16:17. Piti siinä sitten alkaa vielä takkiakin pukemaan päälle. Pinja katsoi minua varsin masentuneena, kun joutui vesisateeseen "oliko mamma ihan pakko lähteä just nyt lenkille?" -ilmeellä. Kauhealla hopulla juoksimme bussipysäkille ja pari bussia sieltä jo ohi menikin, joten piti vain lisätä vauhtia eikä Pinja reppana ehtinyt edes kakata. Pysäkiltä soitin vielä Katille ja varmistin, että onhan ne mätsärit vaikka sataisi vettä, täällä kun on hitusen märkä ilma :D Sitten 19-bussi jo tulikin ja sinne hypättiin.

Helposti löysin myös tuonne Mustiin&Mirriin, olimme siellä jo 16:40 kun ilmoittautuminen alkoi 17:00 ja kisat 18:00. Vettä satoi vielä vähän viidenkin jälkeen, mutta sitten hellitti ja aurinko alkoi paistaa, samaan syssyyn tuli myös ilmoittautumis ryysis. Ilmeisesti olivat ihmiset lähteneet kotoa kun huomasivat ilman selkenevän. Pinjan turkkikin ehti siinä sitten kuivahtaa mukavasti.

Osallistuimme Pinjan kanssa Aikuisten-luokkaan, 1-7vuotiaille tarkoitettuun ja kilpaparinamme oli kääpiösnautseri. Yllätyksekseni saimme punaisen nauhan, vaikka Pinja kovin pentu/juniorimainen olikin ja etuliikkeet olivat mitä olivat (heitteli innoissaan tassuja ilmaan). Tuomari oli mukava ja Pinjakin suhtautui häneen erinomaisesti. Myöskin muutama muu mätsärissä katsoi tytön hampaat, eikä se heistä juuri välittänyt. Punaisen nauhan saatuamme meidät kiskaistiin sitten juniorhandler kehään, johon osallistuinkin ensimmäistä kertaa elämässäni. Ajattelin, että nyt on korkea aika, kun ensivuonna se ei olisi enään mahdollista :D Osallistuin tietysti Pinjan kanssa ja sijoituimmekin sitten 4. viidestä kilpailijasta. Matkamuistoiksi nätti pysti ja ruusuke sekä koiran nameja ja mars-patukoita omistajan lihottamiseen.

Sitten takaisin aikuisten kehille ja siellä oli vielä arvostelut käynnissä. Ensin otettiin sinisten nauhojen saaneet ja sitten punaisten. Kilpailunumeromme oli 1 joten pääsimme kärkijoukkoon juoksemaan. Ihmettelin siinä aikani, kun pieniä koiria kerta toisensa jälkeen tipahtaa pois, että miksei se tuomari tule meitä kättelemään kehästä pois. Sitten meistä isoista koirista lähti joku-seisoja ja kovasti harmitteli kun joutui tiputtamaan. Yllätykseksemme jäimme neljän parhaan joukkoon ja loppujen lopuksi Pinja olikin punaisten 4. paras ja samalla siis kaikista 19. aikuisesta koirasta 4. paras :D Oli siinä manmalla hymy herkässä. Tuomari kovasti Pinjaa kehui, että tulee olemaan hieno koira mutta tarvitsee vielä aikaa. Eihän se olekaan kuin vasta 1v ja 8kk vanha, eli ehkäpä ensivuonna sitten ollaan jo aikuisten kirjoissa :) Pinjakin kanssa pysti kaapin täytteeksi ja nami-paketti.

Joku järjestäjistä napsi sieltä kuviakin joten jospa edes toisen niistä saisin käsiini, niin lisäilen tänne blogiin sitten ;)