Eilen tulikin oltua ihan koko päivä ulkosalla. Herästyskello soi 6:45 ja 7:45 taisin olla jo Pateniemessä urheilukentän laitamilla. Minun tehtävänä oli talkoilla kanttiinissa 1-2 luokkien ajan eli 8:30-13:00. Alkuun "piti" kuitenkin lähteä rakentamaan rataa, sillä rata olisi kuitenkin tärkeämpi saada kuntoon ennen kahvin keittoa. Kantiinissa hurahti mukavasti aika asiakkaita palvellen ja (pahaa?) kahvia keitellen sekä tietysti koirien suorituksia seuraillen. Kisat olivat vähän etuajassa, joten pääsimme Katin & Tildan kanssa hyvissä ajoin lähtemään meille hakemaan koirat ja sieltä suuntasimme kolmen hurjan kanssa Haukkukeitaalle mätsäriin, jossa kehät alkoivat 14:00.

Mnä sitten tietenkin jouduin yllättäen esittämään Tildan, jonka kanssa on kyllä kovasti harjoiteltua seisottamista mutta se ravaaminen oli jäänyt vähemmälle. Muutaman kerran treenasimme ennen kehiä, jotta sain vähän tuntumaan penskaan ja kehässähän se esiintyikin oikein hienosti! Malttoi seisoa nätisti, joskin takapuoli tuntui olevan toisinaan aika painava, ja ravaaminenkin onnistui alle 5kk ikäiseltä penskalta juuri sopivasti. Tildan kaverina oli saluki (?) 6kk vanha ja Tilda voitti parinsa, koska antoi paremmin katsoa hampaat ja esiintyi ikäisekseen todella hienosti! Tämän oli Katilla ( ja tietysti minullekin) jo suuri voitto Tildan ekasta mätsäristä, joten punaisten saaneiden isojen pentujen kehään oli tarkoitus mennä vain pyörähtämään. Yllättäen meitä ei käteltykään heti pois ja meidän sijoituskin tultiin kertomaan vasta viimeisenä, eli Tilda voitti isot pennut punaisten kehässä!! 

Tähän väliin tuli sitten isot aikuiset. Ensin menin Bentleyn kanssa ja Bentley esiintyi tosi kivasti ja antoi kopeloida itsensä hyvin. Bentleyn parina oli 9 vuotta vanha kultainen noutaja, jonka tuomari laittoi voittamaan rautaisen kuntonsa ansiosta ikään nähden :)  Seuraavaksi menin Pinjan kanssa eikä Pinjankaan esiintymisessä ollut mitään häikkää. Parina olleesta koirasta muistan vain sen, etä se oli ruskea ja ehkä joku seisoja tai spanieli? en ehtinyt keskittyä siihen ollenkaan! Pinja sai punaisen nauhan, ei sijoittunut.

Kati oli sillä välin vähän treenannut Bentleyn kanssa ja halusi mennä sen kanssa kehään. Sehän sopi oikein mainiosti, koska oikeastaan en olisikaan juuri sillä hetkellä jaksanut juosta yhtään enempään. Kenkä valintani oli hyvä ilmaan nähden (satoi vettä) mutta niillä oli hankala juosta. Bentleypä yllätti ja oli sinisten neljäs! Tosi hyvin esiinyi Katin kanssa. Siitä saankin olla oikein onnellinen, että Bentleyn voi pikaisilla esittämis neuvoilla antaa vietäväksi oikeastaan ihan kenelle vain. Toisin kuin Pinjan esitän nykyisin aina itse.

Meidän piti jäädä odottelemaan vielä BIS kehien alkua Tildan voiton vuoksi. Tildahan ehti siinä välissä rymistellä päälleen kaksi kokoon taitettavaa tuoliakin, mutta mitää traumoja ei tuntunut jäävän, kun heti otettiin nameilla treeniä ja tutusteltiin tuoleihin uudelleen. Hieno luonne pennulla eikä pienestä hätkähdä vaikka taivas tippuisi päälle! 

Vaikka Tilda olikin reilun tunnin ollut autossa ja toivottavasti nukkunut siellä, se ei enään jaksanut yhtä hyvin keskittyä BIS kehässä. Kävely/ravaaminen meni aika kivasti, mutta seisominen alkoi jo tuntua tylsältä. Kehässä sijoitetteen BIS 1-8 ja Tilda oli hienosti BIS 4 !!! Palkintona mm. 15kg penturuokaa, jonka sekoittamiselle Tildan ruokaan allekirjoittanutkin antaa luvan ;) Onneksi olkoon! Kerrassaan hieno neiti.

_____________________________________________________

Seuraavaksi suuntasimmekin samalla kokoonpanolla Valkeisjärvelle vähän nou/nomeilemaan. Mukaan lähti Pinjan ja Tildan lisäksi Alma ja Jodi tollerit. Bentley sai odotella autossa.

Aluksi teimme fiksuina naisina 21 damin hakuruudun laajalle alueelle metsään ja loppujen lopuksi kahta viimeistä damia etsittiinkin sitten kauan. Ei kissojen, vaan koirien kanssa. Välillä metsässä oli kolme naista ja kolme koiraa 15m x 15m alueelle etsimässä eikä niitä vain tahtonut löytyä! Lopulta lähdin kiertelemään vielä vähän kauemmaksi ja Pinja sai vainun ja palautti hienosti Terhin & Jodin sinisen damin. Viimeinen, Eevan & Alman dami löytyi Terhin toimesta ja Jodi sai käydä palauttamassa sen.

Koirat olivat tässä vaiheessa jo aika väsyneitä, mutta lähdimme vielä käväisemään rannassa. Jodille, Tildalle ja Almalle heitettiin mini-lokkia ja kaikki taisivat sen kivasti sieltä palauttaakin? Tilda erityisesti teki ikäänsä nähden (jälleen vedotaan ikään) oikein kivasti töitä ja palautti lokin peräti kolme kertaa.

Pinja ja Bentley kävivät koko ajan aivan äärimmäisen kuumana ja mulla meni hermot. Käskytin Pinjaa vuoroin maahan ja vuoroin pysymään paikallaan. Loppua kohden sana alkoi jo vähän kuuluakin. Pinjalle tein kolmoismarkkeerauksen, jos sellaista nimitystä voi nome lajeissa edes käyttää ja Pinja teki tuttuun tapaansa hyvää vesityöskentelyä.

Parkkipaikalla vielä tutustuttiin varikseen. Kaikkia se kiinnosti kovasti. Ensin Jodi nuuskutteli sitä ja kantoikin muutaman kerran. Alman kanssa hyödynnettiin sen valtavaa saalistuviettiä ja kuumuttamalla saatin Almakin ilmeisesti ensimmäistä kertaa kantamaan varista! Hieno saavutus. Myös Tilda oli hyvin kiinnostunut variksesta, mutta tälle erää sitä ei enään jaksettu kantaa ja se riitti mainiosti. Pinjalle tein vielä yhden pitkän noudon variksella.

______________________________________________

Kotia lähdettiin takanapäin ollut hieno päivä ja 12,5 tuntia puhdasta ulkoilmaa emännälle sekä hienoja suorituksia jokaiselle koiralle. Onnittelut vielä Katin & Iitun agility saldosta tältä viikonlopulta; 5vp, 10vp, 15vp ja vain yksi hylky! Siitä se ura lähtee taas nousuun.

Ai niin, Kati tuossa jo uhkailikin, että hän voisi ottaa Pinjan agility treeniin Iitun sairasloman ajaksi myöhemmällä syksyllä ja lähteä mölli agilityihin. Kauhistuttavan rohkeaa ja  samalla jännittävää :) eikun menoksi vain!