Alla olevan kirjoituksen uros pentu löysi viimein kodin ja onneksi hyvän sellaisen. Tämä syksy/talvi aika on monelle näköjään huono aika ottaa pentu. Kiinnostuneita oli kyllä paljon mutta poika muutti sitten Umeåån Ruotsin puolelle ja pääsi sinne harrastavaan kotiin. 
Myös Pinjan & Puzzelin pentueen "narttu4" eli Hillitön Syysaamu pääsi kivaan sijoituskotiin. Päädyin pidättämään näyttelyoikeudet itselläni, kun neiti jäi asumaan tuohon 5km päähän tästä meiltä. Yhteistyön uuden kodin kanssa luulisi sujuvan hyvin. Jos en olisi sopivaa / mieleistäni kotia löytänyt niin olisi Papu saanut jäädä kotiin. Ja kyllä, sen kutsumanimi on edelleen Papu. Mieheni sen sille keksi kun oli niin vastaan pennun jättämistä kotiin eikä sitä ole osattu enään sille uudessakaan kodissa vaihtaa :)  
Papu on aivan ihana narttu, pentueen rauhallisin nartuista mutta silti tietenkin tollerimaisen velmu ja vilkas. Mutta siis rauhallinen perusluonteeltaan, ei turhia hötkyä ja se pärjää varmasti mainiosti lapsiperheessä mihin pääsi. Upea ulkonäkökin on, valkoista ei paljon ole mutta ei se minua haittaa kun kroppa ja pää on muutoin niin sievät. Ihana tumma turkki jne.. en voisi enempää ylistää, olen niin rakastunut siihen pikku neitiin <3 Ei oikein malttaisi odottaa että pääsee ensi vuonna näyttelykehiin Papun kanssa. 

Sijoitukseen Ouluun Katille lähti Gitta tyttö Tildan & Bonon pentueesta, eli Tilda äipän ja Zippy-tollerin lauman jatkoksi. Gittalla ja Katilla on kuulunut menevän oikein kivasti ja Kati on tyytyväinen Gittaan, mitäpä sitä muuta uudelta kodilta toivoisikaan. 

Pinjan päädyin steriloimaan, toivon että lauman nartut tulisi sitten jatkossa paremmin toimeen kun ei jää juoksevia narttuja enään kuin Pipsa. Pinjan leikkaus sujui hyvin ja hyvin on toipunutkin siitä. Aika näyttää mitä vaikutuksia steriloinnilla oli, toivottavasti vain myönteisiä. Pinja on siis jätetty lopullisesti jalostuskäytöstä pois ja se ehti jättää jälkeensä minulle sijoitukseen Papun, minkä toivon sitten sukua joskus jatkavan. Pinja saakin tästä lähtien olla 100% mettäkoira isännällä syksyisin, kun ei tarvitse juoksujen vuoksi taukoja pitää. Viimeistään veteraaniluokkaan tullaan vielä näyttelyihin, mutta en taida sen kanssa enempiä enään tavoitella. Norjan valion arvo on ollut mielessä ja Norjan keikka, mutta ehkä keskityn näihin nuorempiin (Pipsa ja Papu + muut). 

Pipsalla oli vasta juoksut, on taas ollut hoidossa meidän porukoilla.. Pipsan astuttamistakin pitäisi alkaa miettimään. Olen kahden vaiheilla astuttaisinko jo ensi keväänä vaiko vasta sitten syyspuoleen.. hmm.. siinä onkin pohtimista. Riippuu pitkälti siitä onnistuuko seuraava pentue ja mitkä on suunnitelmat sijoitusteni suhteen; Kiira & Milli siskokset siis... 

Sijoitusnarttuni Milli (Hillitön Mymmeli) on astutettu Rudilla (C.I.B FI & SE & NO MVA POHJ MVA TK1 Jadored's Jaztin), arvoitukseksi jää onko astutus onnistunut vai ei. JOS on, niin pentujen pitäisi syntyä tammikuun puolessa välissä 2013 ja luovutuksessa olisivat sitten maaliskuun puolessa välissä. Tämä pentue on pra-prcd: A* ja cea: AB*. Jos pentuja ja narttuja tulee, niin yksi jää sitten sijoitukseen.  

Millin sisko Kiira on myös tarkoitus astuttaa ensi vuoden aikana, uros valinta vain on todella avoin. Kivoja uroksia kyllä on enkä usko että Kiiralle on sinänsä ongelmaa löytää urosta, pitäisi vain keskittyä asiaan aivan ajan kanssa ja katsella vaihtoehdot läpi. Aina on myös riskinsä siinä, jos joutuu lähtemään kovin kauas astuttamaan, että tuleeko pentuja vai ei. Kiiran pentueesta on kiinnostustakin jo joten suotavaa olisi päättää uroskin neidille :)

Bonon kanssa on ollut hiukan hiljaiseloa, ensi vuonna käydään varmasti nuita KV näyttelyitä ja katsotaan jos vaikka jostain cacibin saisi... voisi ehkä sitä kansainvälisen muotovalion arvoa sitten tavoitella.. Bonon ja Novan pennuista olen nähnyt muutamia kuvia, ovat siis ne kevään pennut StrostrandsNovas kenneliin. Aivan ihania pakkauksia kaikki ja pitäisi niitäkin kuvia tänne blogiin lisätä. Niistä varmasti useampaa tullaan näkemään ainakin Ruotsin puolen näyttelyissä ensi vuonna... ;)  Ovat siis todella hienoja!

Bentley on ajanut koti & harrastuskoiran virkaa. Agilityssä ollaan yritetty viikoittain käydä, mutta itse olen hiukan sairastellut nyt syksyllä niin muutamat treenit on jääneet välistä. Bentley nauttii lajista ja siksi sitä on kiva jatkaa. Kovin korkeita tavoitteita meillä ei ole, mutta ehtiihän niitäkin vielä tulla. Mitään himoharrastajia ei siis olla, vaan ihan yhteisenkivan vuoksi lajia harrastetaan ja toivottavasti päästään kisaamaankin. Se on 100%:sti minusta kiinni! Bentleylle ehkä pentue tulossa ensi vuonna, mutta katsotaan nyt toteutuuko :) 

Eetu - meidän täysin väärän rotuinen, on eilen karvottu ja karvakerroksen alta löytyikin puudelin sijaan borderterrieri! Meidän pieni kalju-rotta! Eetu on ihan huippu tapaus niin pääkoppansa, ulkomuotonsa kuin viettiensäkin puolesta. Huhtikuussa Eetun kans seuraavat näyttelyt vasta tulossa, mutta toivottavasti metsästysrintamalta ehtii tulla tulosta ennen sitä kuitenkin. Isännällä vaan on mennyt koko syksy hirvimettällä niin eivät ole montaa reissua ehtineet Eetun kanssa metsään tekemään.