Ai että tätä ihanuutta. Matkustelin juuri Pohjoisesta yksikseni (siis ilman koiria) bussilla ja kylläpäs olikin leppoisa matka, verrattuna mm. viime perjantain Oulu-Kemi junamatkaan (joka tosin sekin meni kyllä ihan mukavasti).

Pohjoisessahan piti tosiaan taas viime viikonloppuna pyörähtään oikein Kemijärvellä asti. Siellä nimittäin oli FCI 2 & 5 ryhmien näyttely lauantaina. Mukaan lähti kolme kääpiöpinseri neitiä Iida (Mamacomama's Time Tiptoe), Aada (Smallwills Baileys) ja Venla (Mamacomama's Valley Velvet). Kaikille kolmelle tämä oli ensimmäinen virallinen näyttely. Tuomarina oli mukava, mutta tiukka naistuomari Leni Finne, jonka tiukkaa linjaa tiukensi entisestään harjoitusarvostelija Marjo Hytönen.

Uroksissa vain yksi koira sai erinomaisen ja pari EH (jotka nekin upeita yleensä erinomaisen arvoisia uroksia) ja lopuille sitten liuta H:ta. Narttuja oli ilmoitettu vain kuusi, joten mahistenhan pitäisi olla hyvät, jos vain erin saisi. Venla kilpaili yksin junnuissa ja koska on vielä kehittymätön, vähän hontelo neiti, sai Venla H. Arvostelussa kuitenkin paljon hyvää ja mm. päätä kehuttiin erinomaiseksi! Venlastakin on siis kehittymässä oikein kaunis neitokainen.

Iida ja Aada olivat molemmat nuorissa, kuten loputkin nartut. Iidaa handlasi Marianne ja minä hoidin sitten Aadan esittämisen. Meidän luokassa kaksi ensimmäistä saivat myös H, joten Mariannen kanssa siinä juteltiinkin, että ei tainnut tulla VSP koiraa tänään ollenkaan.

Iida esiintyi vasten odotuksia oikein upeasti, vaikka pöydällä jännittikin aivan kauheasti, se ei onneksi esim. liikkeisiin vaikuttant negatiivisesti. Iida sai oikein mukavat arvostelut, mutta koska oli hieman pulska, sai "vain" EH. Sehän oli siihen mennessä paras arvostelu nartuissa! Mahtava homma.

Minä esitin sitten Aadan. Tuomarit tykkäsivät valtavasti Aadan päästä ja lempeästä ilmeestä. Tuomari kirjoitti pitkät arvostelut koirasta ja oikeastaan samalla koko arvostelun ajan kopeloi ja tutki koiraa jostain. Ei siis mitenkään sellaista "seiso sinä siinä 3m päässä niin minä katselen täältä pöydän takaa ja ehkä käyn kurkistamassa hampaat" meininkiä. Oikeastaan siis siinä olikin pakko seisottaa koira pöydällä, eikä maassa, missä olisi ollut huomattavasti rennompi. Käveltiin sitten Aadan kanssa ympyrät ja suorat ja piti vielä uudelleen mennä ympyrä. Ja yhtäkkiä meille lykättiinkin vaaleanpunainen nauha käteen, eli erinomainen tuli! Aada siis voitti oman luokkansa ja koska oli ainut erin saanut narttu, se oli samalla myös PN1 saaden ekasta näyttelystään tuliaisiksi SERTin. Tuomarikin oli ihmeissään, että tähänkö nämä koirat nyt loppuivat, joten ei tarvitse pelätä, että se olisi ollut jotenkin sääli serti, että pitäisi viimeiselle koiralle antaa, kun ei muille antanut :) Tuomari myös kyseli, että monesko serti tämä meille oli, ja kerroin että ensimmäinen, kun oli ensimmäinen näyttelykin ;) Kovasti onnitteli, että ei ollenkaan turha reissu!

Meidän kanssa oli ROP-kehässä aivan upea punainen avoimen luokan uros, joka oli myöskin saanut lauantaina ensimmäisen SERTinsä. Yllättäen meille sitten lankesi myös ROP ja Vilistä tuli VSP, joten olisi vielä pitkä päivä edessä.

Lähdimme sitten "kaupungille" (siis kyllähän se Kemijärvi on kaupunki kahden katunsa ja yhden viiston poikkikatunsa verran ;). ABC:llä käytiin syömässä ja siellä sitten sain viimein rikottua housuistani jo aikaisemminkin reistaalle vetskarin. Onneksi seppälä oli auki ja ekat housut menivät mukavasti jalkaan ja ovatkin osoittatuneet oikein hyväksi ostokseksi ;)  Viimein loppui kaupatkin missä käydä ja lähdettiin takaisin näyttelypaikalle, mikäs siinä, nukuttiin Marianne kanssa pari tuntia autossa, kun mamma meni sillä välin katselemaan kehiä.

Onneksi isot kehät alkoivat suunnilleen oikeaan aikaan, joska neljän aikoihin. Kehässä oli paljon upeita koiria ja kyllä tunsin meidät kovin pieniksi siellä monien isojen molossien ja vain muutaman kääpiökoiran kanssa. Mukana oli myös kotikylän pojan kaukaasian paimenkoira, sekin ekassa näyttelyssään napannut sertin ja ropin, vaikka aamulla sanoivat etteivät tiedä mitä kehässä pitää tehdä :D  Meidän ihmetykseksemme Jari Laakso, joka oli valinnut kaikki muut ison kehän rotujen ROPit, valitsi meidätkin jatkoon. Aada pääsi siis vielä ryhmäkilpailuissa 7 parhaan joukkoon! Aivan mahtava juttu :)  Vielä isompi juttu oli kuitenkin se, että tuo kotikylän koira oli lopulta RYP-1 ja liekkö sitten ollut BIS1 tai 2, vaikka siellä oli todellakin monta paljon kokeneempaa esiintyjää. Tuomari vain halusi siitä tehdä voittajan ja niinhän hän tekikin. Lopulta Netta (se kaukkari) oli niin väsynyt kaikesta, ettei reppana jaksanut edes poseerata RYP-1 pallilla vaan lysähti kehässä nukkumaan :P

Nyt on sitten tosiaan itsellä niin kiireinen vikko kaikkien kokeiden ja autokoulun yms. kanssa, että koirat saivat jäädä viettämään lomaa kotipuoleen, kun me emme tällä viikolla olisi treenaamaan ehtineet.

Vielä loppuun Aadan poseeraus tältä päivältä!
Aada SERT & ROP 28.3.2009