Lauantaina käväisimme Bonon kanssa Gälliwaaran näyttelyssä. Vettä satoi paikoin melko paljonkin ja arvostelu eteni melko vilkasta tahtia :) Bono sai kivat arvostelut ja hienot tulokset, vain kahdelle urokselle annettiin sertin arvoinen. Melkolailla paljon erinomaista näytti kuitenkin jakavan ja suoraan sanottuna harmittaa, etten sittenkään ilmoittanut Bentleytä samaiseen näyttelyyn ja samalle tuomarille. Bordercollieita oli ollut vain 1 ja sekin narttu.. mahdollisuudet olisi olleet melko hyvät cacibin suhteen, vaikkei sieltä sertiä voisi mukaan tarttuakaan :)
Borderterrierimme Eetu kävi myös lauantaina ensimmäisessä näyttelyssään, hienoin tuloksin siihen nähden, että on vielä kehittymätön. Tuomari oli kovasti pitänyt Eetusta ja luonnetta oli kehuttu. Maskuliinisuutta saisi kehityksen ohella myös tulla lisää kuitenkin.

Gälliwaara KV 30.6.-1.7.2012
* Tollmaster's Finnish Game Gainer "Bono"   AVO-ERI 1  SA  PU2  varasert &  varacacib

Rovaniemi KV 30.6.-1.7.2012
* Foxilux Ritolan Eevert "Eetu"   JUN-ERI 1
* Bentley Dark Jewel "Bentley"   AVO-EH 2
* Tollmaster's Finnish Game Gainer "Bono"  AVO-ERI 2
* Hillitön Hosuli "Leevi"  NUO-ERI 1
* Hillitön Tahmatassu "Onni" NUO-EH 2
* Hillitön Pikkumyy "Kiira"  NUO-ER I1


Yllä myös sunnuntain tulokset, tollereita tuomaroi Harry Tast ja Bentleyllä oli Kurt Nilsson. Molemmat melko tiukkoja tuomareita, joten tolleri kehän erinomaisiin arvosanoihin täytyy olla tyytyväinen, vaikka sa:t jäikin tällä kertaa saamatta. Minna Määttä eritti Bentleyn, kiitos hänelle siitä! Bentleyn kanssa meni kehässä kuulemma hyvin, mutta tuomari olisi toivonut kaikkea hiukan lisää koiraan. Eli ilmeisesti vähän "raskaampi" saisi olla ja eipä tuo Benttiksen turkkikaan ole parhaassa vedossa. Takapää sillä on myös agilitystä jumissa, mutta siitä ei näemmä tullut sanomista liikkeisiin. Jospa ensi viikolle saisin sille hierontaan ajan.

Itse sitten "jouduin" esittämään Leevin, joka kyllä on hyvin helppo esittää. Asetella ei juurikaan tarvii, poika ottaa jo itekseen niin hyvän asennon. Ainoastaan hännän kannon kanssa meillä meinasi alkuun olla hiukan erimielisyyksiä, jotka onneksi ennen kehää saimme sovittua ;)  Bono vuorostaan ei ollut tänään ollenkaan vedossa. Joku oli kivasti jättänyt jonkun lihapullan tekeleen siihen seisotus kohtaan, joten siihenhän se sitten pyrki nuuskimaan. Noottia tuli ainoastaan siitä että pitäisi olla "käsiteltäessä varmempi". Bono ei oikein vesisateesta välitä vaikka uimisesta nauttiikin :)  Krista esitti Kiiran itse ja heillä meni oikein hienosti. Tuomari sai mitaksi 51, vaikka kyllä Kiira on lähempänä sitä 49-50cm. Kuitenkin koko ja pohjavillan puuttuminen (tippunut kai pois selästä kaikki) jättivät kisan siihen erinomaiseen.

Seuraavaksi mennääkin 14.7. lauantaina Ouluun, jonne lähtee kotoa mukaan Bentley, Bono ja Pipsa sekä Eetu pyörähtää kehässä kasvattajan kanssa sunnuntaina. Kasvatteja tulee tolleri kehään veljekset Leevi, Onni ja Milo sekä siskokset Kiira ja Milli. Tuomari on sama joka meitä tuomaroi gälliwaarassa. Oulussa pitäisi sitten olla myös kasvattaja urani ensimmäinen kasvattajaluokka, jos vain vähintään neljä saa eri/eh tuloksen :) Uskon että pääsemme siihen!

Sunnuntaina 15.7. Bono ja Pipsa esiintyy Piteåssa... eli melkolailla menee nämä kesä viikonloput näyttelyiden merkeissä :)