Eilen hypättiin päivällä bussiin ja matkattiin Pohjoiseen peräti 3½ tuntia, kun piti joka paikassa pysähdellä.. Tänään pitikin herätä aikaisin aamulla ja suuntana olisi Tornion näyttelyt. Bordercollie kehät alkoivat 9:00 ja esitin siellä Paw'n ERI AVK2 tuloksella sekä Biggi EH JUK1 tuloksella. Ihan mukavasti meni.

Tolleri kehien piti alkaa 10:30, mutta en nyt muista olivatko ajallaan vai eivät, sen verran siinä sai kaikkien kanssa säätää kaikenlaista :) Ensin oli urokset, joissa Pinja veli-puoli (sama isä) Lapintähti Othello "Leo" esiintyi ERI JUK2 PU2 vara-SERT sekä Pinjan "eno" (Ripsa-emän velipoika) Lapintähti Alexander "Rollo" ensi esiintymisellään ERI KÄK1 PU3 & CACIB ! Wautsi wau, hurrrjat onnittelut molemmille :D

Esitettäväkseni tuli jälleen Wilma (Lapintähti Opaali) junnu-nartuissa, hienosti meni EH JUK1 tuloksella! Kehäsihteeri pyysi ottamaan arvostelun, mutta sanoin etten ehdi kun on seuraava koirakin ;) muistutti ottamaan myöhemmin.

Sitten pitikin vaihtaa koiraa ja esittää Pinja-neiti nuorten luokassa. Tällä kertaa Pinja käyttäykin oikein hienosti, hieman epäluuloisesti tuomaria mulkaisi, mutta nappasin poskesta kiinni ja käskin olla kunnolla. Ennen kehää kaksi miestä katsoi Pinjan hampaat ja ilman mitään mukinoita se ne näyttikin. Kehässä tyttö esiintyi mukavasti ja jälleen jatkettiin EH NUK1 -linjalla ja olen oikein tyytyväinen. Nyt uskaltaa taas suunnitella tulevia, kun meni nuin hyvin!

Pinjan arvostelu tässä, tuomarina Harri Lehkonen
"Hyvän kokoinen. Vielä kesken kehityksen oleva nuori narttu. Hyvä pää ja ilme. Hieman pysty olkavarsi. Muuten hyvä etuosa. Oikeat mittasuhteet rungossa, jonka tulee vahvistua. Hyvä asentoinen häntä. Vielä melko ohut turkki. Hieman pentumaiset liikkeet varsinkin edessä. Hyvä askelpituus. Lupaava. Tarvitsee aikaa."

Omat kommentit: Niitähän tuossa edellä jo tulikin. Todella tyytyväinen olen tulokseen, voisin tällä kertaa vaikka ilosta itkut tirauttaa :) Ihanaa, kun oli tuolla arvostelussa taas tuo "lupaava". Isä nauroikin, että koskahan se sen lupaavan lunastaa, mutta nuorihan tuo vielä. Kun alkaa parivuotta tulla täyteen ja turkki hyvässä kunnossa, niin voisi odottaa sitä vaaleanpunaistakin vielä ;)

Jälleen kehäsihteeri tiedusteli, ottaisinkin nyt arvostelut ja kieltäydyin jälleen, selityksenä että esittäisin viimeisen avoimen luokan nartun myös. Vaihdettiin siis Pinja Chiliin ja jäimme kehässä, jossa oli kaikkiaan 7 narttua, odottelemaan vuoroamme. Aluksi tuomari katsasti hyvin pitkään kaikki nartut ja juoksutti 2 + 2 + 3 ryhmissä ympäri. Siinä saikin kotvasen omaa vuoroa odotella ja tiukkaa linjaa näytti tuomarilla olevan, suurin osa nartuista kun oli hyvin matalia ja muutenkin pienen oloisia. Tunsin Chilin, joka on keskikokoinen narttu, jättiläiseksi siellä kehässä :D Kukaan ei saanut vaaleanpunaista ja skaala oli T-H-EH.. mietinkin, että tässähän voi tapahtua ihan mitä vain.

Chili esiintyi oikein mukavasti, vähän meinasi etutassujaan innostuksissaan heitellä ja piti turkkikin ravistella, kun viimein pitkän odotuksen jälkeen päästiin kunnolla vauhtiin. Tuomari yritti saada kontaktia Chiliin, mutta kun maassa vaan haisi kaikki niiin hyvältä, ettei edes namit kiinnostaneet. Juostiin sitten vielä ympäri ja nyt otti jo vähän kontaktia, edelleen maa haisi. Katsoin parhaakseni vähän siirtyä, mutta kovin kauas hajuista ei voinut lähteä, eihän tuomari teltan taakse sentään arvostelisi.

Siinä sitten seisottiin ja osan arvostelun kuulinkin, mukavaltahan se kuulosti, yllätyksekseni sieltä tulikin sitten ERI sekä kaupan päällisiksi vielä AVK1 PN1 SERT CACIB ja VSP!! Ja tämä se vasta olikin hurjaa :D Upeasti meni kolmas näyttely myös siihen nähden, että Chili on vasta 19kk vanha ja pikku-pakon (lue: esittäjäpulan) edessä se oli pakko laittaa avoimeen luokkaan, sillä Pinja olisi nuorissa, vaikka Pinja itseasiassa onkin vanhempi (mutta kehittymättömämpi ja karvattomampi).

Kasvattajaluokka, jossa esitin Pinjan, Tiinalla oli Leo, Ritalla Wilma (kiitos esittämis avusta!) sekä Rollo-esittäjineen. Tuomari kehui mm. yhteinäistä linjaa koossa (joka tänään narttu kehissä puuttui), oikeita mittasuhteita ja miellyttäviä luonteita. Kennel Lapintähti ROP-kasvattaja ja KP.

"Sukulaisten" kanssa vietettyjen porina hetkien (siis Pinjan sukulaisten) jälkeen ehdin vieläpä harjoitella huomista varten Miro (b&t kääpiöpinseri uros Stjärnflockens Lordi) pojan Heavyn (Norrdog's  Black Beau) kanssa. Aivan ihana luonne Hevillä ja selkeästi nähtävissä, mitkä piirteet on peritty Mirolta ja mitkä Lotta-äiskältä (Pikkuhäjyn Ariel). Heavy onkin ahkerasti käynyt mätsäreissä harjoittelemassa, joten ei ihan kehäkokemattomana tarvitse huomenna kehään mennä. Komea oli mielestäni poika ja sopivan kokoinen, n. 31cm kotimittauksilla, eli ei yhtään liian iso :)

Kotona odottikin mukava yllätys Bentleyn suhteen, lattia oli täysin kuiva, ei pissan pissaa eikä kakan kakkaa vaikka kotona piti yksin olla useampi tunti. Ulos sitten tulikin valtavan pitkät pissit ja kakat :) 

Pinja ja Bentley alkaa olla jo hyvin kavereita, Pinja alistaa mutta väsyessään ei sitä häiritse, vaikka Bentleykin on kaulan päällä. Mukavia toveruksia jo ovat ja nähtävästi pitävät toistensa seurasta.

 

Muoks: Sunnuntaina samaisesta näyttelystä ROP-pentu & KP Aadalle, PEK2 Iidalle ja JUN-H HEavylle. Tuomari täti vähän hermostui, kun meillä oli Mariannen kanssa yhdessä vaiheessa väärät numerot, kun esitin molemmat pentuluokassa, Aadan ja Iidan :D Hyvin meni kuitenkin molemmilla esiintyminen, Heavyllä taisi olla kiire mamman luo eikä mittakeppikään ollut kovin ihana :)